Драги Београђани, показали смо да можемо. Неке недостижне ствари које су изгледале као сан, данас живимо у свом граду. Као што смо испунили сан о спуштању Београда на реке и “Београду на води” можемо да тврдимо да ћемо изнети и следеће велике пројекте који ће Београд учинити бољим.

Изградња метроа

За две године почећемо остваривање вишедеценијског сна свих Београђана – изградњу прве метро линије, од Макишког поља до Миријева, чиме ћемо подстаћи додатни економски и инфраструктурни развој престонице. Исто како смо сан о Београду на води учинили стварним, тако ћемо изградити и метро!

Новa аутобускa станица

Испуњавамо обећање да ћемо центар града растеретити од теретног саобраћаја. Једна од најважнијих инветиција за Београд биће нова аутобуска станица у Блоку 42 на Новом Београду. Премештањем аутобуске станице оживљавамо Карађорђеву улицу читавом дужином и омогућавамо Београду даље спуштање на реке.

Гондола од Ушћа до Калемегдана

Београд је прошле године посетило чак милион туриста а наш циљ је да тај број удвостручимо. Нова гондола између Калемегдана и обновљеног парка Ушће ће постати туристичка атракција Београда, из које ће туристи и суграђани имати прилике да уживају у сасвим новом погледу на Београд.

Изградња Тиршове 2

Нова зграда дечије клинике Тиршова 2 ће побољшати услове лечења деце из читавог региона. Родитељи ће моћи више времена да буду уз своје малишане, а дневне болнице у виду играоница и забавних соба, биће одвојене од болесничких. Биће омогућена и лечења због којих деца сада морају да одлазе у иностранство.

Тунел од Савске падине до Дунавске падине

Изградњом тунела између Економског факултета и Панчевачког моста, желимо да смањимо број аутомобила у центру престонице, време путовања и емисију CO2 за чак 10-15%. До изградње метроа ово ће бити најважнији инфраструктурни подухват у центру града. За чист Београд, без гужви у саобраћају.

Реконструкција парка Ушће

Након отварања Музеј савремене уметности, настављамо са великим променама у овом делу града, након чега ће парк Ушће стати раме уз раме са најпознатијим светским парковима. Свака од нових 7 зона парка нудиће специфичан садржај својим посетиоцима, а на целом простору биће подигнут велики број игралишта за децу и забаву те музички и научни делови

Изградња новог савског моста

Нови савски мост, са по две траке у сваком смеру, бициклистичким и пешачким стазама, прилагођен повећаним потребама Савског амфитеатра, биће круна на том делу Београда на води. Постојећи мост ћемо сачувати и у договору са Београђанима преместити на друго место где ће служити као бициклистичко – пешачки мост.

Мост преко Аде Хује

Саградићемо још један мост преко Дунава, код Аде Хује, на унутрашњем магистралном прстену. Ова саобраћајница има задатак да заштити старо језгро Београда од теретног и транзитног саобраћаја, као и да растерети Панчевачки мост, који би онда био намењен за градски саобраћај.

Музеј града Београда

Град Београд има богату историју којом заслужује да се дичи. Да бисмо Београд заиста учинили културним центром какав заслужује да буде, наш приоритет у наредном периоду је реконструкција зграде бивше Војне академије у Ресавској и њено претварање у Музеј града Београда.

Национални стадион у Сурчину

Како би град Београд могао да буде домаћин великих спортских догађаја, веома је важно да улажемо у одговарајућу спортску инфраструктуру. Зато ћемо у Сурчину изградити модеран фудбалски стадион, па највишим светским критеријумима, који ће бити дом фудбалске репрезентације.

Градска галерија на Косанчићевом венцу

Београд као центар културе заслужује да има своју Градску галерију, која ће бити отворена на Косанчићевом венцу. Реконструкцијом пешачке зоне, изградњом меморијалног центра на месту старе Народне библиотеке и Градске галерије, један од најлепших делова града ће у пуном сјају представљати нашу културну историју.

Индустријски парк Борча

Поред Пупиновог моста у Борчи, на површини од 320ха, изградићемо српско-кинески Индустријски парк, где ће бити отворено преко 1.000 високотехнолошких компанија. На једном месту ћемо имати науку, паметну индустрију и иноваторе који се баве савременим технологијама, чинећи Београд градом будућности.